Závislosť

uzivatel dňa 11.1.2011

Dobrý deň,

mam zvlaštny problem so synom. je velmi nevyrovnaná osoba, bol už na liečení V BB na protihráčskom oddelení. Hrava automaty, je zadlžený nesmierne, už to všetko nevladzeme splacať, sú to stovky tisíc. Je dosť agresívny, nervozny, teraz nemá prácu, začína kradnúť, nevie čo robiť. Cvílku sa snaží , chce, hľadá peácu, plače, ľutuje, potom príde niečo… a je zase agresívny, nervózny a vtedy koná zbrklo, akoby sa mu zatemnila mysel. Posielala som ho aj psychiatrovi, ale on nepocituje potrebu. Ked som spomínala liečenie, povedal, že to by podstúpil. Dá sa to aj na vlastnú žiadosť, alebo len na odporučenie lekára?Pokúsil sa už aj siahnuť si na život liekmi.

ďakujem

Odpovedané 1x
MUDr. Marek Zelman dňa 17.1.2011

Píšete o smutnom príbehu asi málo úspešnej liečby závislosti od hracích automatov. Prejavy, ktoré popisujete pravdepodobne súvisia s týmto problémom.

Liečenie je možné, vtedy ak s tým pacient súhlasí, v tom prípade je potrebné vyhľadať psychiatra, ktorý posúdi jeho motiváciu liečiť sa a ak má liečba v jeho prípade nádej na úspech, zariadi odporučenie na liečbu. Bohužiaľ, to že človek pripustí, že by absolvoval takúto liečbu, neznamená, že je k nej motivovaný a motivácia niečo zmeniť, je jej kľúčovým predpokladom.

S pozdravom